Cowfitten op de Tolakker voor eerstejaars diergeneeskunde studenten.

Eind januari werd er via de mail de volgende vraag aan mij gesteld;

"Binnenkort organiseren wij, in februari, voor eerstejaars diergeneeskunde studenten een activiteit. Dit doen wij in samenwerking met de 'Vhiver', een studievereniging die zich met de paarden bezig houdt. We willen graag met deze activiteit het overlappende gedeelte tussen de sector paard en landbouwhuisdieren benadrukken. Een overlappend gebied is het show klaarmaken van dieren".

Deze vraag kwam van Thijs Brands, voorzitter van het bestuur 'Boer 'n Bont' www.veefokkers.com.

Op dinsdagavond 28 februari ben ik afgereisd naar Utrecht. Eenmaal daar op de Tolakker hebben we koe 46 gewassen en te "drogen"gezet voor de informatieve avond. Om 19.30 kwamen er 17 eerstejaars studenten om deel te nemen aan deze avond.

Tijdens deze avond heb ik verschillende onderdelen van het Cowfitten toegelicht. Doel was om de mensen een beeld te geven wat Cowfitten in Nederland betekent. Naast de vele vragen van de studenten heb ik uitgelegd waarom er gecowfit wordt, wat komt er allemaal bij kijken aan voorbereiding, welke materialen worden er gebruikt enzovoort. Eveneens hebben een aantal studenten een stuk geschoren van koe 46. Erg leuk om te zien, zeker omdat er studenten bij waren die nog niet eerder een scheerapparaat in de handen hadden gehad.

Ik zelf kijk terug op een zeer plezierige avond met een enthousiaste club studenten. Een week later kreeg ik de foto's van Thijs op de mail samen met zijn reactie;

De reacties waren erg positief. Er is zeker over na gepraat! Het was echt prachtig om te zien hoe een echte vak enthousiast zo op ging in zijn werk. Zelf heb ik een hele goede indruk gekregen van wat er allemaal bij komt kijken om een cow echt te fitten!

Hieronder een collage met de foto's gemaakt door Thijs. In het foto's menu aan de linkerkant van deze pagina staan de foto's eveneens maar dan in een grotere weergave.

28 februari

 

Copyright © 2015