Joran Hoegen Provinciaal Kampioen veebeoordelen 2011

Op vrijdag 24 juni heb ik 13 dieren klaar gemaakt bij de familie Holmer te Laren. De dag ervoor waren de dieren grotendeels geschoren door hun vaste medewerker. Zelf heb ik bij ieder dier de benen en het uier geschoren. Bij de familie Holmer werd op zaterdag 25 juni de provinciale kampioenschappen veebeoordelen gehouden georganiseerd door JVC Gelderland.

Bron: Website JVC Gelderland

Afgelopen zaterdag werden de provinciale kampioenschappen veebeoordelen in Gelderland gehouden bij familie Holmer in Laren.

De uiteindelijke kampioen Joran Hoegen geconcentreerdJoran Hoegen is op zaterdag 25 juni Provinciaal Kampioen Veebeoordelen geworden in Gelderland. Met maar liefst 18 punten verschil op de No. 2 was het een perfecte wedstrijd voor hem. Joran stond na de ochtendronde al op de eerste plaats en wist door een perfect mondeling (9.5) de voorsprong verder uit te breiden (totaal 264 punten). Janneke Dieren werd tweede met 246 punten. Een nieuwkomer, Henry Kamphuis, wist beslag te leggen op de derde plaats met het op één na hoogst cijfer voor mondeling (8.3.) De prijs voor beste nieuwkomer was voor Rick Slijkhuis met de 9e plaats.

Het niveau van de deelnemers als ook van de koeien van Holmer (die super getoiletteerd waren) waren van een hoog niveau. De Jury op dag waren Robert Overvelde en Henk Pinkert.
Bij deze provinciale Kampioenschappen waren maar liefst 9 deelnemers die voor de eerste keer meededen met Provinciale Kampioenschappen. We gaan dus met vertouwen de toekomst tegemoet!

Op 24 September zullen de eerste 8 geplaatsten deelnemen aan de Nationale Kampioenschappen veebeoordelen in Amersfoort (datum onder voorbehoud, NAJK.) JVC wens de acht deelnemers veel succes in Amersfoort. Joran zal dan trachten net als in 2007 (toen zwartbont) Nationaal Kampioen te worden!

Klik op onderstaande link om het artikel en de foto's te bekijken.

Artikel JVC gelderland

Copyright © 2015