Huntje Holstein scoort op de wintershow te Lochem!

Op zaterdag 31 maart was de jaarlijkse wintershow te Lochem. In totaal stonden er 134 dieren in de catalogus. Aan mij werd de vraag gesteld om een drietal dieren show klaar te maken voor het bedrijf Oudenampsen te Laren.

 

Anemoon
De dag kan in een woord samengevat worden; "geweldig". Oudenampsen nam twee van de zes titels mee die te verdelen waren bij de roodbont dieren.  Bij de jonge dieren was het Huntje Holstein Anemoon 33 (v. Huijben Red Tequila) die in de rubriek de omschrijving kreeg "uitlopende kopkoe".  In de middag wist ze dit vast te houden en werd ze kampioen  bij de roodbont vaarzen. Naast deze titel werd ze bekroond met uierkampioen vaarzen RB.  Haar halfzus, Huntje Holstein Anemoon 36 (v. Savard) was in de ochtend ronde eveneens goed voor een titel beste uier in de rubriek. In de middag was ze bij het kampioenschap vierde van de vier overgebleven vaarzen.

Beide koeien stammen uit de Amor dochter Huntje Holstein Anemoon 7. Helaas is deze koe niet meer op het bedrijf aanwezig. Hieronder ziet u de foto  van Anemoon 7

Huntje Holstein Anemoon 7

Bij de oudere koeien was het Huntje Holstein Anemoon 16 (v. Classic) die de titel kreeg voor kampioen roodbont oud. Ook zei kreeg van de jury, Arjan van Erp en Nick Pinkert, de omschrijving uitlopende kopkoe die deze dag er geweldig goed voor stond. Uit deze Anemoon 16 zijn verschillende stieren ingezet bij CRV waaronder Huntje Holstein ACDC.

Huntje Holstein Anemoon 16


Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag waarbij de Anemonen van Oudenampsen een geweldige prestatie hebben geleverd!

Uitslag keuring Wintershow Lochem 2012

Copyright © 2015